Q)  Cât de curand pot recolora după utilizarea ColourB4™?
Imediat, din cauza amortizorului (Flaconul C) părul este la un nivel adecvat al pH pentru siguranța recolorării. Totuşi, există mai mulţi factori care intră în joc și care pot dicta cât de bine se dezvoltă următoarea aplicare de culoare. Dacă cererea anterioară de colorare a părului (sau aplicaţii) a făcut părul poros, aceasta va deveni evident cu ajutorul ColourB4™. Dacă doriţi să aplicaţi o nouă culoare pe părul poros, selectaţi întotdeauna un produs non peroxid semi-permanent şi aplicați pe părul ud, cu controlul culorii, dezvoltat la fiecare câteva minute. Părul poros va prinde culoarea mai repede. Pentru a obţine cele mai bune rezultate după utilizarea ColorB4™, întotdeauna recolor cu un produs de Nivel 1 temporar (sau semi) culoarea părului dorită de dumneavoastră în ton, şi pe restul de păr pentru mai multe săptămâni înainte de aplicarea permanentă (bazată pe peroxid). Acest lucru permite porozitatea părului pentru normalizare şi ia culoare uniformă permanentă.

Q)  Salonul meu vroia sa-mi ia o avere pentru a-mi corecta şi re-evidenţia părul. Pot folosi ColourB4™ pentru a scăpa de această culoare închisă nedorită şi apoi să vizitez salonul meu (obişnuit) să mă vopsesc imediat după aceea?
Absolut. ColourB4™ este un sistem de corectare a culorii de acasă. După ce aţi îndepărtat culoarea închisă nedorită puteţi imediat să solicitaţi salonului să vă recoloreze părul. Nu există niciun motiv pentru care ar trebui să existe vreun conflict şi costurile trebuie să fie exact la fel ca şi cum ar trebui plătiți în mod normal pentru serviciul de vopsire.

Q) Vârfurile părului meu sunt acum foarte blonde – mi-a decolorat ColourB4™ părul? Nu m-am mai vopsit de mai mult de un an!

ColourB4™ n-a albit părul, chiar dacă nu aţi avut culoare în el de peste un an, dovada existenţei este în continuare prezentă. Pur şi simplu ColourB4™ a dezvaluit culoarea veche a părului. Dacă doriţi un ton jos de blond, aplicaţi o vopsea semi-permanentă cu 2 nuante mai deschise decât cele naturale și se aplică pe numai pe acele zone. Rezultatul va fi o versiune de culori naturale dulci.

Q)    Părul meu blond nu este prea rău, dar nu-mi place tonul – pot folosi ColourB4™?
Încercaţi o curățire cu tonul ColourB4™ Regulat. În această metodă, se amestecă produsul, dar se aplică doar 1/3 din flacon pe părul umed. Pieptănați produsul prin păr și lăsați produsul să acționeze timp de 10 minute (mai degraba decat standardul de 30) şi clătiţi părul doar conform instrucţiunilor (regulat pentru îndepărtarea culorii). Această metodă de decolorare ColourB4™ este foarte slabă, dar ideală pentru eliminarea tonului nedorit din părul blond.

Q)    Părul meu era cu adevărat uscat înainte. Am greșit culoarea, dar cu ajutorul ColourB4™ pot recolora imediat după aceea?
ColourB4™ nu deteriorează starea părului (neaparat), dar nici nu o îmbunătățește. Puteţi utiliza ColourB4™ dar nu aplicați o culoare permanentă imediat după aceea. Aveţi nevoie de restul părului. In loc sa optați pentru un Nivel 1 temporar, se spală colorantul (care nu conţine peroxid sau amoniac) şi utilizaţi-o pe păr timp de 4 săptămâni. Părul necesită tratamente frecvente cu balsam.

Dacă după 4 săptămâni părul se simte mai bine puteţi aplica un nivel de colorare temporară sau un nivel 2 sau 3 permanent sau semi-permanent. Dacă nu se aplică o culoare permanentă a părului uscat, poros, rezultatul poate fi mai întunecat şi mai intens decât v-aţi fi dorit şi ar putea necesita o altă decolorare, întotdeauna astfel încât părul să aibă repaus şi să obţineţi starea inițială.

Q) Pot să îmi îndrept părul sau să îl fac permanent în aceeasi zi în care am utilizat ColourB4™?
Teoretic puteţi (dacă nu aţi recolorat ulterior). Amortizarea de după tratament vă va lăsa părul la o faza la care îndreptarea sau permanentul pot ieși satisfăcător. Cu toate acestea ambele, permanentul şi îndreptarea sunt foarte stresante pentru păr. Este recomandabil să aşteptaţi cel puţin două săptămâni înainte să efectuați o astfel de acțiune după utilizarea ColourB4™.

Q)    Am folosit ColourB4™ pentru a scoate o culoare neagră din păr şi pentru a obține blondul meu original dar deşi părul nu mai este negru, este încă foarte întunecat. Ce pot face?
În primul rând, culorile foarte întunecate pot necesita mai mult de o aplicare ColourB4™ pentru că acolo este o mare aglomerare de pigmenţi artificiali care trebuie să fie înlăturați. În al doilea rând, pentru dizolvarea cuticulelor, părul blond sau poros poate păta dacă un este un colorant negru.
În cazuri extreme această colorare se poate dovedi imposibil de decolorat. Din pacate, puteţi judeca doar cat de mult a apărut colorarea şi cum pigmentul poate fi de fapt decolorat prin efectuarea unui număr maxim de trei aplicații ColourB4. După aceasta, dacă colorarea este încă întunecată poate fi necesar să se crească cantitatea. Albirea poate scoate unele pete – dar cereți expertiză profesională dacă alegeţi această opţiune.

Q)    Am urmat instrucţiunile exact, dar culoarea maro a părului este în continuare pe vârfuri.
Sună ca o culoare acumulată în timp. Atunci când o culoare permanentă a părului a fost suprapusă pe păr cu mai multe aplicaţii, poate dura mai mult pentru a o scoate. Este posibil să doriţi să încercaţi ColourB4™ numai pe extremităţi (prelucrare la 60 minute). Alternativ, dacă culoarea este închisă numai pe vârfuri (ultimul centimetru) este mult mai ușor să nu se aplice o altă culoare – dar în loc de cea veche.

Q)    Am utilizat ColorB4™ de două ori, iar părul meu maro are culoarea ghimbirului. Am încercat să corectez din nou – de ce nu funcţionează?
Pentru ca ghimbirul este culoarea părului. Când părul maro este supus peroxidului se va dezvolta o mare de caldură. Deoarece părul avea o culoare caldă este de fapt pigmentul natural al părului. Pentru a remedia, trebuie să aplicaţi un colorant de păr cu aceeaşi nuanţă ca a dvs (originală), culori naturale. Deoarece aceasta va fi mai întunecată (părul anterior a fost mai deschis) ea va acoperi pigmentul expus la cald. Alternativ – încercaţi o nuanţă semi-permanentă de aceeaşi adâncime ca a culorii expuse – dar cu ton cenușiu. Aceasta poate neutraliza culoarea nedorite obținută din cauza căldurii.

Q)    Am recolorat părul după ce am folost ColourB4™ şi am obținut din nou o culoare întunecată a părului – ce s-a întâmplat şi mai pot să-l folosesc corespunzător?
Vestea bună este că puteţi utiliza ColourB4™ din nou. Aigurați-vă că o să clătiţi timp de 20 de minute (mai degrabă decât 12) şi nu utilizaţi o culoarea permanentă a părului pentru recolorare a părului după ColorB4™, în schimb, optați pentru un colorant nivel 1 temporar, şase spălări. Aveţi nevoie pentru a stabili exact ce ton vi se potrivește înainte de a folosi un produs permanent. În primul rând, nu vă clătiţi ColorB4™ din păr (în timpul indicat) şi utilizaţi amortizor. Dacă nu, e posibil ca originalul culorii artificiale să fi rămas în păr. Prin urmare, atunci cand ați recolorat, peroxidul fiind prezent, aplicaţia reoxidantă (extinsă) veche – care face din culoarea părului un aspect mai întunecat decât aţi fi dorit. În al doilea rând, o altă posibilitate este ca părul să fie poros (care determină culoarea părului la apariții întunecate şi plate) sau sunt selectate culori care pot părea frumoase pe cutie, dar în realitate sunt prea întunecate pentru preferinţa dumneavoastră.

Q)    De ce culorile semi-permanente şi temporare au fost sugerate atât de mult pentru revopsirea după cu ajutorul ColourB4™?
La schimbarea culorii părului o sa aveţi nevoie să fiți 100% sigură că sunteți mulţumită de tonul pe care l-aţi selectat. Multe culori permanente au rezultate dramatice – dacă nu sunteţi mulţumită cu aceste rezultate va trebui să vă angajați în corecţia culorilor (folosind ColourB4™). Atunci când părul a fost în mod continuu colorat poate fi poros şi poate să fi absorbit culorile pe bază de peroxid ca un burete care provoacă un ton întunecat (decât cel aşteptat). După utilizarea ColorB4™ e mult mai bine ca pe „restul” de păr pentru cel puţin o săptămână să lasați părul pentru normalizare (aşa cum faceţi după un permanent sau o îndreptare). Dacă doriţi să utilizaţi o culoarea semipermanentă (bazate pe peroxid) după utilizarea ColorB4™, în primul rând asigurați-vă de starea bună a părului şi apoi aplicaţi colorantul pe un păr umed, șters cu prosopul – acesta răcorește porozitatea şi reduce riscul de culoare nedorită.
Când părul „se liniștește”, după ajutorul ColourB4™ este preferabil să utilizaţi nuanţe temporare de şase spălări (cunoscute de asemenea ca Nivel 1 de colorare). Acești coloranți nu conţin substanţe chimice aspre (astfel încât părul trebuie reculorat la fiecare şase spălări). Dacă părul se simte uscat în special după corectarea culorii, pur şi simplu utilizaţi aceste produse temporare şi recolorați cu ajutorul unui produs semi-permanent (nivel 2) sau permanent (nivel 3). De obicei o lună este un moment bun pentru restul părului foarte uscat.

Q)    Am aplicat ColourB4™ şi nu este absolut nicio diferență la păr față de culoarea mea. Am doar un anumit grad de decolorare la rădăcini.
Deși nu este exclus cazul, acest lucru poate apărea din cauza acumulării produsului pe siliconul anterior la deteriorarea produselor şi coloranţilor. Dacă părul este uns cu balsamuri, ceruri, şampon rezidual şi coafat, ColorB4™ pur şi simplu nu poate penetra, dizolva şi ajunge la culoarea artificială. De aceea este întotdeauna recomandabil să spălaţi părul de mai multe ori cu un şampon înainte de aplicarea ColorB4™ pentru a usca părul. Alt motiv este lipsa de decolorare apărută datorită deteriorării cu silicon. Deși multe produse pentru păr şi coloranţi utilizaţi cu silicon sunt (în general) complet inofensive pentru păr. Totuşi, dacă părul este încălzit în mod regulat cu aparate precum cleşte şi placă la peste 230 de grade, siliconul poate atinge punctul de fierbere şi se topeşte. Siliconul apoi se reîntărește şi învelește părul într-un înveliş din plastic. Părul care a suferit deteriorări din cauza siliconului are un aspect sintetic, strălucitor şi aspectul frecvent al extremităţilor va fi pufos sau uscat. Din pacate nu este nimic care să poată scoate acest silicon. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple în viitor, nu utilizaţi temperaturi ridicate pe produse care pretind a fi „anti estompare’, ‘rezistența culorii’, „water-proof”, ” îmbunătăţire strălucire ” sau „prezervare culoare”. Toate aceste expresii aparțin utilizării siliconului. În general dau rezultate excelente, dar nu trebuie să utilizaţi o încălzire incredibil de mare de peste 230 de grade în împreună cu ele.

Vă rugăm să rețineți: ColourB4™ este conceput pentru a scoate culoarea artificială care a creat un efect de tonaalitate mai închisă în păr.

Trebuie subliniat că unii producători de coloranți (atât permanenți, cât și semi-permanenți) utilizează o intensitate foarte mare de peroxid în produsele lor care poate usura permanentizarea culorilor  naturale foarte semnificative. În aceste cazuri, un blond, castaniu sau roşcat rezultat poate fi dezvăluit după utilizarea ColourB4 TM , datorită efectelor anterioare de colorare.

În plus, unii producători de coloranți, utilizează ingrediente cu silicon în formulele lor. Aceste probleme nu vor provoca încălzire cu excepţia cazului în care se utilizează aparate (cum ar fi plăcile de îndreptare) de peste 230 de grade, moment în care siliconul poate topi ireversibil moleculele de colorant din interiorul părului. ColourB4 TM este incapabil să lucreze eficient pe părul deteriorat cu silicon.

După utilizarea ColourB4™ este recomandabil pentru restul părului ca, timp de 7 zile să utilizaţi un produs temporar pentru recolorare. În unele cazuri imediata aplicare a culorii  (cu ajutorul ColourB4 TM ) cu un colorant bazat pe peroxid poate duce la reoxidare si reapariţia culorii anterior decolorate a părului.

Nu este adecvat pentru copiii sub 12 ani.